30.3.11

η αγαπημένη μου κούκλα

Όλα τα κοριτσάκια παίζαμε κάποια στιγμή με κούκλες, όπως η Barbie ή η Bibibo. Μέσα σε σπιτάκια ή ντουλάπες, ανταλλάσοντας φορεσιές και φτιάχνοντας ιστορίες. Που να είναι τώρα η δική μου κουκλίτσα? Σήμερα άραγε τα κορίτσια παίζουν με κούκλες ή ασχολούνται αποκλειστικά με την Patty?




Το 2009 η Barbie έκλεισε 50 χρόνια ιστορίας και η Mattel συνεχίζει να πρωτοπορεί. Είναι απίθανο πόσο απλά παρουσιάζονται τα στερεότυπα κάθε εποχής. Ειδικά η σειρά με το όνομα Barbie "I can be" είναι αφιερωμένη στις γυναίκες καριέρας. Γιατρός, δασκάλα μπαλέτου, σεφ, σταρ του σινεμά ακόμη και νύφη!!!
Η τελευταία εισαγωγή στην εν λόγω σειρά είναι η Barbie αρχιτέκτονας! Αυτή η κούκλα εμφανίζεται χαμογελαστή, έχοντας στην πλάτη της μια ροζ! θήκη-ρολό για σχέδια. Κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν να δηλώσουν πως αυτή η κούκλα απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, αφού θα έπρεπε να φαίνεται κουρασμένη και με ταλαιπωρημένα μάτια από το autocad. Προφανώς βιώνουμε μια κορυφαία στιγμή για το επάγγελμα του αρχιτέκτονα αφού επιτέλους ήρθε η αναγνώριση έστω κι αν προέρχεται από μία κούκλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: