8.1.10

το κοπή τη πίτα

Φέτος να 'ναι καλά η γιαγιά μου κάναμε μαζί βασιλόπιτες. Η συνταγή είναι για τσουρέκια, οπότε την απολαμβάνουμε δυο φορές το χρόνο. Τα Χριστούγεννα όλη η οικογένεια περιμένει τη βασιλόπιτα και το Πάσχα τα τσουρέκια. Φέτος βγήκαν 14 βασιλόπιτες!! Με προσπάθεια εξασφάλισα δύο για μένα. Μία για το πρωινό μας και μία για να κόψουμε για το "καλό". Καλέσαμε παρέα και περάσαμε λίγες ώρες στη κουζίνα.
Είναι πού δύσκολο να οργανώσεις ένα μπουφέ με μεζεδάκια που να μην έχουν βάση το ψωμί. Όλοι φαγωμένοι και σκασμένοι από τις μέρες των εορτών ήθελα απλά να τσιμπήσουν κάτι αλμυρό πριν δοκιμάσουν την βασιλόπιτα.
Έτσι ετοιμάσαμε κάτι απλό.
Τυρόπιτα με έτοιμο χωριάτικο φύλλο.
Chicken nuggets (μιμίκος) ψημένα στο γκριλ σερβιρισμένα με σάλτσα barbeque.
Σουβλάκια με λουκάνικο χωριάτικο και μανιτάρι.
Το λουκάνικο σε κομμάτια το σωτάρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια. Κάνουμε σουβλάκια με ένα μανιτάρι και ένα κομμάτι λουκάνικο.
Σουβλάκια με χαλούμι και ντοματάκια.
Κόβουμε το χαλούμι σε λωρίδες και το ψήνουμε σε αντικολητικό τηγάνι. Κάνουμε σουβλάκια με ένα ντοματάκι κι ένα κομμάτι χαλούμι.
Πατάτες baby με δεντρολίβανο.
Ακολούθησα πάλι τη συνταγή για πατάτες που έκανα την ημέρα των Χριστουγέννων και πρόσθεσα δεντρολίβανο που απογείωσε το πιάτο. Δε νομίζω να μαγειρέψω πατάτες σύντομα με άλλο τρόπο.
Αραβικές πίτες με κοτόπουλο.  
Σωτάρουμε κομμάτια από στήθος κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με λευκό κρασί. Γεμίζουμε τις πίτες με κοτόπουλο, λωρίδες πιπεριάς φλωρίνης, καλαμπόκι και τριμένο κεφαλοτύρι. Τυλίγουμε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αγγουράκια και Καροτάκια με φέτα σως.

Η βασιλόπιτα κέρδισε τις εντυπώσεις και η βραδιά είχε μεγάλη επιτυχία. Τώρα μένει να κάνουμε υπομονή μέχρι το Πάσχα που ευτυχώς είναι νωρίς φέτος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ήμουν και εγώ εκεί και ήταν όλα τέλεια!!!Μπράβο παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

να είσαι γερή να μας ξανακαλέσεις το Πάσχα για ακόμα ένα μπουφέ-πάρτυ!
γεια στα χέρια σου, σλουρπ!!
mara

Ανώνυμος είπε...

Nαι, ήμουν κι εγώ εκεί....αυτός που έφαγε τις αράβικες πίτες με το κοτόπουλο(two thumbs and toes up!). Μπράβο Νίκο!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι δεν ήμουν εκεί!!!
Και πρασινισμένη από καλή ζήλεια (πώς λέμε καλή και κακή χοληστερίνη...), δηλώνω με σιγουριά πως το Μαράκι μας εξελίσσεται ραγδαία σε One of a kind οικοδέσποινα!

Μεεε λείπειςςςςςςς
Σ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Θα σε απογοητεύσω Σ.Λ. Το Μαράκι ήταν χάλια οικοδέσποινα. Κρύα και απόμακρη θα την έλεγα...Αυτά που έφτιαξε ο Νίκος όμως ήταν καταπληκτικά!

badhairday είπε...

Σ.Λ. όπως λέμε "σε λατρεύω" και μένα με λείπεις

Ανώνυμος είπε...

Σ.Λ. Σ.Λ.