17.1.10

Κυριακή στην κουζίνα

Η μεγαλύτερη χαρά στη μαγειρική είναι να προσπαθώ να εκτελέσω μια συνταγή, ενώ δεν έχω όλα τα υλικά. Είχα βγάλει μαγειρεμένο κιμά το βράδυ να ξεπαγώνει και ξεκίνησα να φτιάξω πίτα του βοσκού. Τη συνταγή του foodjunkie την έχω ανεβάσει ξανά. Έβαλα πάνω στον πάγκο ότι είχα στην κουζίνα και αυτοσχεδίασα.
3 πατάτες
2 καρότα
1 πράσσο
1 τάπερ κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια
1 κονσέρβα 400γρ. μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύβο λαχανικών
τριμένο τυρί

Η συνταγή είναι μια πίτα με δύο στρώσεις. Κάτω κιμάς, πάνω πουρές. 
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το μισό πράσσο και στη συνέχεια ρίχνω τα μανιτάρια με τον κύβο. Περιμένω να μαλακώσουν και ρίχνω το ένα καρότο τριμμένο. Προσθέτω τον κιμά και σιγοβράζω μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Παράλληλα βράζω τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνω και χρησιμοποιώ την κατσαρόλα για να σωτάρω το υπόλοιπο πράσσο και το καρότο. Ρίχνω τις πατάτες και τις πολτοποιώ. Προσθέτω λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και γάλα ανάλογα με την υφή που θέλω να πετύχω.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220. Σ' ένα πυρέξ στρώνω τον κιμά και πασπαλίζω λίγο τυρί. Από πάνω απλώνω τον πουρέ και έπαναλαμβάνω το τυρί. Ψήνω για 30 λεπτά.

Μεγάλη επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: