12.4.10

Athens Bench Mark

Η Αθήνα ψάχνει το νέο της παγκάκι κι εμείς ψάχνουμε τον παραμικρό ελεύθερο χώρο για να φανταστούμε τα παγκάκια, μέσα σ' αυτόν!

Η δική μας σκέψη..

Re – Mark the Bench
Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού βασίζεται στη χρήση του πάγκου ως σημείο δημιουργίας αστικού χώρου και συνολικής παρατήρησης του γύρω περιβάλλοντος.
Ο πάγκος, απλός στη σύλληψή του αλλά και με στοιχεία πολυμορφικότητας, εμπεριέχεται στο χώρο και ταυτόχρονα τον ορίζει ως σημείο στάσης. Αναπτύσσεται προς τέσσερεις κατευθύνσεις και προσφέρει τη δυνατότητα κυκλικής παρατήρησης και θέασης. Αποτελείται από δύο μέρη που συνδυάζονται μεταξύ τους υπό κλίση και δημιουργούν, ανάμεσα στις τέσσερεις κεραίες τους, πυρήνες στάσης διαφορετικού χαρακτήρα και ποικίλης πυκνότητας. Ο πάγκος έχει δύο στάθμες για την εξυπηρέτηση των διαφορετικών αναγκών των χρηστών (ψηλά – χαμηλά).
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται (ξύλo, ανακυκλωμένο μέταλλο) ακολουθούν τη λογική της ελαχιστοποίησης κατασκευαστικών αποβλήτων, της πιθανής επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης (ξύλινα μαδέρια από σκαλωσιές προσόψεων, δοκίδες στήριξης πατωμάτων, συγκόλληση χρησιμοποιημένων σανίδων), προωθώντας τον οικολογικό και αειφόρο σχεδιασμό. Χρησιμοποιούνται όμοιες διατομές για τα διαφορετικά μήκη των ξύλινων στοιχείων, καθώς και κοίλοι μεταλλικοί σωλήνες ως ορθοστάτες.

Μπορείτε να μπείτε να δείτε και να ψηφίσετε εδώ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το blog σου!Είπα να μπω να ρίξω μια ματιά και μου άρεσε πολύ.Περιμένω καινούριες συνταγές, κάτι σε αλμυρό αυτή την φορά.Αλήθεια, κανένα coctail έχεις να προτείνεις;

Poetryaslife είπε...

Επίσης σχετικά με την ανάρτηση: έχεις να προτείνεις κανένα καλό γυράδικο?
Άσχετο: ο/η λευκός/ή τύπος/ισσα δεξία προσπαθεί να "τα κάνει" πάνω στο παγκάκι?

Poetryaslife είπε...

Rename the bench. Suggested: "re-fart the bench" or "dis-kilious"

badhairday είπε...

@ανώνυμος
η αλήθεια είναι πως τα γλυκά είναι η αδυναμία μου. και τα αλμυρά που μαγειρεύω είναι πολύ συνηθισμένα για να αποτελούν λόγο να παινεύομαι.
Η απόλυτη πρόταση για σπιτικό κοκτέηλ.
ΟΥΖΟ με χυμο ροδάκινο!
μου το έιχε κάνει ο γαμπρός μου και ήταν αποκάλυψη!

@ σοφιανός
όλο εκπλήξεις μου είσαι τελευταία! την επόμενη φορά θα είμαι προετοιμασμένη (με ζεστή πίτσα)

Poetryaslife είπε...

@ανώνυμος
δοκίμασε επίσης λουκάνικο με μέλι...συδυάζει τα πάντα...αρκεί το στομάχι σου να αντέχει τις μεγάλες συγκινήσεις.

@badhairday
η παρουσία σου χτες δικαιολογεί απόλυτα το παραπάνω προσωνύμιο.

@me
είμαι γελοία και τρελή.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα δεν μενει παρα να φτιαξουν και παρκα