Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην φάμε πράσα. Είναι το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο λαχανικό και το 'χω βάλει σκοπό να το τιμάω με εμνευσμένες δημιουργίες. Σήμερα έκανα μια παραλλαγή του μαμαδίσιου πρασόρυζου.
υλικά
1.5 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομένα λοξά σε κομάτια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 λουκάνικα φρανκφούρτης σε φέτες
4 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομένο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
κύβο λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε με λίγο νερό τα πράσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σωτάρουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, τα λουκάνικα και τις λιαστές και ανακατεύουμε. Όταν σωθούν τα υγρά ρίνουμε τις σάλτσες με μια κούπα νερό, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Απλή λιχουδιά!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου