Όπως έχω ήδη αναφέρει, στο σπίτι μου δεν έχω αποκτήσει ακόμη μίξερ! Όλες οι συνταγές που εκτελώ, είναι για το χέρι. Μεγάλη πρόκληση αυτό για μια άπειρη μαγείρισσα και αδαή ζαχαροπλάστη! Μέχρι στιγμής πάντως ότι φτιάχνεται, καταναλώνεται με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση.
Μια συνταγή που πέρασε από όλα τα τεστ δοκιμασίας με επιτυχία, είναι αυτή, για λαχταριστά μαλακά chocolate cookies! Έψαξα πολύ για μια εύκολη συνταγή και τελικά κατέληξα σ'αυτήν που μετράει τα υλικά με κούπες. Η ζαχαροπλαστική βασίζει την επιτυχία της στην ακρίβεια των μετρήσεων στα υλικά, οπότε προσπάθησα να μεταφράσω μια από τις κούπες μου σε πιο συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης.
Χρησιμοποίησα έτσι τις μεζούρες από το ικέα κι έκανα τις ανάλογες αντιστοιχήσεις. Οι συγκεκριμένες μεζούρες είναι των 100ml, 1 tablespoon 15ml, 1 teaspoon 5ml και 1/4 teaspoon. 2 δόσεις των 100ml αντιστοιχούν σε μία κούπα.
2 δόσεις (225gr) βούτυρο αγελαδινό
2 δόσεις καστανή ζάχαρη
1 δόση ζάχαρη
2 αυγά
1 teaspoon μαγειρική σόδα
1/2 teaspoon αλάτι
2 βανίλιες
2 κουβερτούρες (200-250gr) ψιλοκομμένες
* 1 δόση = 1 μεζούρα των 100ml
Σ'ένα μπωλ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με το μείγμα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάμε δυνατά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι-σόδα-αλάτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και αναμειγνύουμε μ'ένα κουτάλι.
Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολα και με το κουτάλι βάζουμε μικρές "τούφες" σε απόσταση μεταξύ τους. Προσπαθούμε να τα φτιάχνουμε ίδιου μεγέθους, για να είναι ομοιόμορφο το ψήσιμο. Δεν χρειάζεται πλάσιμο αφού με το ψήσιμο τα cookies απλώνονται και πέρνουν την μορφή που ξέρουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, πάνω κάτω, για 8-9 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί περιμένουμε 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα cookies διατηρούνται για πολλές μέρες σε μεταλικό κουτί απλά όσο περνούν οι μέρες σκληραίνουν.
Καλή απόλαυση!!
υλικά
5 δόσεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 δόσεις (225gr) βούτυρο αγελαδινό
2 δόσεις καστανή ζάχαρη
1 δόση ζάχαρη
2 αυγά
1 teaspoon μαγειρική σόδα
1/2 teaspoon αλάτι
2 βανίλιες
2 κουβερτούρες (200-250gr) ψιλοκομμένες
* 1 δόση = 1 μεζούρα των 100ml
Σ'ένα μπωλ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με το μείγμα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάμε δυνατά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι-σόδα-αλάτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και αναμειγνύουμε μ'ένα κουτάλι.
Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολα και με το κουτάλι βάζουμε μικρές "τούφες" σε απόσταση μεταξύ τους. Προσπαθούμε να τα φτιάχνουμε ίδιου μεγέθους, για να είναι ομοιόμορφο το ψήσιμο. Δεν χρειάζεται πλάσιμο αφού με το ψήσιμο τα cookies απλώνονται και πέρνουν την μορφή που ξέρουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, πάνω κάτω, για 8-9 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί περιμένουμε 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα cookies διατηρούνται για πολλές μέρες σε μεταλικό κουτί απλά όσο περνούν οι μέρες σκληραίνουν.
Καλή απόλαυση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου