9.2.11

48 ώρες στην Αθήνα

Οδηγίες προς ταξιδιώτες:
Για να κατέβεις στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη έχεις 4 τρόπους. Αεροπλάνο, τρένο, κτελ και αυτοκίνητο. Όσο πιο αργά το αποφασίσεις, τόσοι περισσότεροι οι περιορισμοί. Το αεροπλάνο θέλει λεφτά, ενώ το αυτοκίνητο με τα αμέτρητα διόδια και την τιμή της βενζίνης, στοιχίζει ακόμη περισσότερα. Ο ΟΣΕ δεν έχει αξιοπιστία τελευταία με τις απεργίες, οπότε τί μένει?? Το καλό μας κτελ. Χρειάζεσαι κράτηση εισητηρίου για να μην βρεθείς απ'έξω, 6 ώρες από το χρόνο σου, βιβλίο, μουσική, σνακ, καλή διάθεση και πριν το καταλάβεις βρίσκεσαι στο Πεδίον του Άρεως.

Παίρνοντας την Πατησίων και περπατώντας κάποια τετράγωνα, φτάνεις στην Ομόνοια και από εκεί με το μετρό μπορείς να πας όπου έχεις κανονίσει να μείνεις. Μπορείς να μείνεις σε φίλους, αλλά μπορείς να βρεις ένα οικονομικό boutique hotel στο κέντρο, που θα γίνει το ορμητήριο σου. Συνάντηση μετά από καιρό και οι πρώτες ώρες κυλούν αβίαστα, με καυτά νέα, κουτσομπολιά και μπλα μπλα.
Το σημαντικό είναι να ξέρεις τι θέλεις, για να το βρεις γρηγορότερα. Μια έξοδος νωρίς το βράδυ για early dinner και κρασί που να μπορεί να εξελιχθεί σε ποτά και καλή μουσική, είναι ότι πρέπει. Καβαλάς το μετρό με προορισμό το Γκάζι. Αν ξέρεις κάτι δοκιμασμένο και σίγουρο, προτίμησέ το. Αν πάλι ζεις επικίνδυνα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο new entry για να αποκτήσεις άποψη (SECRETO, Περσεφόνης 21, Γκάζι). Ένα μπουκάλι κρασί αργότερα προφανώς και δε θέλεις το βράδυ να τελειώσει εδώ. Περπατάς δυο βήματα και βρίσκεσαι στο καλύτερο campagne bar, (GRANDE DAME, Περσεφόνης 23, Γκάζι). Εδώ θα νιώσεις βασίλισσα της νύχτας, πρωταγωνίστρια του SATC, σε σκηνικά του "καλλιτέχνη" Αντώνη Καλογρίδη, και με την απόλυτη φροντίδα του καλύτερου bartender ever! Ο Γιάννης θα σου ετοιμάσει το πιο νόστιμο ποτό, ακολουθώντας μοναδικές συνταγές με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό και θα έχει για κάθε έναν, μια καλή κουβέντα ή ένα χαμόγελο.


Η επόμενη μέρα πρέπει να ξεκινήσει νωρίς για να τα προλάβεις όλα. Περπατάς μέχρι το Σύνταγμα και κάθεσαι για ένα πλούσιο πρωινό (ΖΟΝΑΡ'Σ, Πανεπιστημίου με Βουκουρεστίου) συνοδεία ενός αρωματικού λαχταριστού λάτε. Μια επίσκεψη σε κεντρικό βιβλιοπωλείο για τις πρόσφατες κυκλοφορίες και ανηφορίζεις την Βουκουρεστίου για την απαραίτητη βόλτα στα μαγαζιά και τελικά ξοδεύεις και το τελευταίο σου ευρώ σε ψώνια. Αν είσαι προνοητικός και φύλαξες λεφτά για lunch break στο Κολωνάκι έχεις πολλές επιλογές (Rosebud, Σκουφά με Ομήρου, Κολωνάκι).


Μια στάση για ξεκούραση θα σου δώσει τις δυνάμεις που χρειάζεσαι για μια μεγάλη νύχτα. Τι κι αν η παρέα σε παρασύρει πάλι στο Γκάζι, ξέρεις πως θα περάσεις σίγουρα καλά. Ένα γρήγορο ποτάκι σε υποτιθέμενο καλό μπαρ θα σε κάνει να εκτιμήσεις το χρόνο και το χρήμα σου και χωρίς δεύτερη σκέψη θα περάσεις την πόρτα του GRANDE DAME. Ο Γιάννης βρίσκεται στο πόστο του και χτυπάει στο σέικερ κάποιο "μαγικό φίλτρο" και κάπως έτσι οι άνθρωποι γίνονται θαμώνες.

Τελευταία μέρα και δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το μαλακό κρεβάτι. Παίρνεις πρωινό και παίρνεις τους δρόμους. Έχεις μόλις τέσσερις ώρες να γεμίσεις το μυαλό σου με εικόνες και πολιτισμό και αυτό σε οδηγεί στο μουσείο (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, Πειραιώς 138). Πλησιάζοντας στην περιοχή διακρίνεις μια πελώρια ουρά από μακριά. Μακάρι να είχες λίγο περισσότερο χρόνο για να στηθείς κι εσύ ανάμεσα τους και να ζούσες τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείς ένα Μουσείο Σοκολάτας.





Η ώρα περνά και πρέπει να βιαστείς εαν θέλεις να δεις και το νέο χώρο πολιτισμού στην Πλάκα (ΒΡΥΣΑΚΙ, Βρυσακίου 17, Πλάκα) και να γευτείς το καλύτερο cheesecake της πόλης (CHOCOLAT ROYAL CAFE, Απ. Παύλου 27, Θησείο). Από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας για βόλτα και σεργιάνι και όταν ο καιρός το επιτρέπει πρέπει να το εκμεταλεύεσαι.



Βαλίτσα στο χέρι και βρίσκεσαι στο σημείο που ξεκίνησαν όλα. Δεν πρόλαβες να τα κάνεις όλα, αλλά σου φαίνεται πως έζησες τόσα πολλά.
Καλή επιστροφή!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: