Το πρώτο πράγμα για το οποίο θα ανησυχήσουν οι έλληνες γονείς, είναι αν το παιδί τρώει καλά. Από τις καθημερινές ερωτήσεις της μητέρας μου: τι φάγατε σήμερα?
Εδώ στο Μοντρεάλ το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνεις πεινασμένος. Το φαγητό είναι μέρος της κουλτούρας τους. Μάλλον αυτό έχει να κάνει με τις γαλλικές καταβολές τους. Το σημαντικό είναι ότι βρίσκεις τα πάντα στα μανάβικά τους και όχι μόνο άγνωστα σε μας προιόντα αλλά και αυτά τα συνηθισμένα, που θα βρεις τέτοια εποχή σε κάθε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης. Και στα παρουσιάζουν ήδη από το ράφι τόσο λαχταριστά που είναι αδύνατον να μην εμπνευστείς και κάθε μέρα να δημιουργείς και να γεύεσαι νοστιμιές.
Greek mothers (and fathers) have an eternal concern about their kids nutrition. Something like that is also going on with our parents. Every day the same question: What did you eat today?
Fortunately here in Montreal there are plenty of choices and the fresh vegetables and fruits in supply, are very similar with those back home.
Τώρα που ο καιρός κάπως κρυώνει και μπαίνουμε στο φθινόπωρο πήρα αυτά τα πανέμορφα φασολάκια για να αποχαιρετίσω το καλοκαίρι. Μαγείρεψα φασολάκια γιαχνί και έβαλα μέσα καροτάκια και κολοκυθάκια. Πρώτη φορά αγόρασα φρέσκα φασολάκια γιατί πάντα βαριόμουν να καθαρισω τις κλωστές. Αυτά όμως ήταν τόσο τρυφερά και λεπτά που αφαίρεσα μόνο τις άκρες.
The other day I came across to these beautiful fresh green beans and I thought of a very common greek recipe to say goodbye to this year summer.
The other day I came across to these beautiful fresh green beans and I thought of a very common greek recipe to say goodbye to this year summer.
μισό κιλό φασολάκια
3 μικρά καρότα
3 μικρές πατάτες
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
200 γρ. κόκκινη σάλτσα
μια χούφτα μαιντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
Σωτάρισα σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα και έριξα τα φασολάκια, ροδέλες καρότο και κομμένο κολοκύθι και πατάτα σε καρέ. Έριξα κόκκινη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι λίγο νερό και όταν πήρε μια βράση, χαμήλωσα φωτιά έριξα έναν κύβο λαχανικών και σιγοέβρασα με κλειστό καπάκι. Χρειάστηκε μόνο μισή ώρα. Προς το τέλος πρόσθεσα ψιλοκομμένο μαιντανό.
Ingredients (for 2 people)
1/2kg fresh green beans
3 carrots sliced
3 little potatoes into small pieces
1 onion chopped
1 courgette cut into cubes
200gr tomato sauce
olive oil
salt, pepper
italian parsley chopped
cube vegetable (bouillon)
In a pot with olive oil, saute the onion until translucent. Add all the vegetables, the tomato sauce, the same amount of water an season. When they come to the boil add the cube vegetable and simmer for 30 minutes. Towards the end add the parsley.
Ingredients (for 2 people)
1/2kg fresh green beans
3 carrots sliced
3 little potatoes into small pieces
1 onion chopped
1 courgette cut into cubes
200gr tomato sauce
olive oil
salt, pepper
italian parsley chopped
cube vegetable (bouillon)
In a pot with olive oil, saute the onion until translucent. Add all the vegetables, the tomato sauce, the same amount of water an season. When they come to the boil add the cube vegetable and simmer for 30 minutes. Towards the end add the parsley.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου