17.10.11

Mont Royal: Το βασιλικό βουνό


Ο Ζακ Καρτιέ, γάλλος εξερευνητής, ανακάλυψε τον κόλπο του ποταμού Αγ. Λαυρέντιου και ταξιδεύοντας μέσα στο ποτάμι, έφτασε στο νησί του Μοντρεάλ. Στις 2 Οκτωβρίου 1535 οδηγούμενος από τους ιθαγενείς, ανέβηκε στο βουνό της περιοχής το οποίο ονόμασε βασιλικό, προς τιμή του Φραγκίσκου Α' της Γαλλίας. Το "mont royal" oυσιαστικά είναι ένας λόφος με την ψηλότερη κορφή στα 233 μέτρα, που πάντα όμως το έλεγαν βουνό. 
Το πάρκο που εκτείνεται σε όλο το βουνό είναι μια από τις μεγαλύτερες πράσινες περιοχές του Μόντρεαλ. Σχεδιάστηκε από τον Φρέντερικ Λόου Όλμστεντ (Σέντραλ Παρκ, Νέα Υόρκη) και εγκαινιάστηκε το 1876. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε την πόλη στα μέσα της δεκαετίας του 1870, πολλά από τα αρχικά σχέδια του δημιουργού εγκαταλήφθηκαν. Υπάρχουν δύο παρατηρητήρια, μια ημικυκλική πλατεία με ένα σαλέ από όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα της πόλης και η λίμνη με τους κάστορες.
Το πάρκο φιλοξενεί καθημερινά πολύ κόσμο που διασκεδάζει με διάφορες δραστηριότητες. Δύο φορές το πυκνό δάσος σχεδόν καταστράφηκε. Κατά τη δεκαετία του 1950 ο τότε δήμαρχος έκοψε δέντρα στο όνομα της ηθικής, για να αποτρέψει τους ανθρώπους να κάνουν σεξ στη φύση και το 1998 η μεγάλη χιονοθύελλα "έκαψε" πολλά από δέντρα. Ευτυχώς από τότε το δάσος επανήλθε στα φυσιολογικά του.






Parc du Mont Royal is one of the most beautiful green spaces that i have ever been to. It's like a natural forest and it is offering a spectacular view of the city. People come here for walking, training or they just come to enjoy nature.
Its the perfect place to admire the autumn foliage.


+ κι άλλες φωτογραφίες από κάποιον που τυχαία ήταν την ίδια μέρα στο ίδιο μέρος!!

more photos via 




Δεν υπάρχουν σχόλια: