13.11.09

φεστιβάλ

Σήμερα ξεκινά στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ κινηματογράφου.
Σήμερα ξεκινά η καλύτερη εβδομάδα του χρόνου, για αυτή την πόλη.
Ακόμη και ο καιρός αποφάσισε να υποχωρήσει για λίγο ακόμη και να δείξει τον καλύτερό του εαυτό! Είμαι κατενθουσιασμένη!
Λατρεύω το σινεμά. Ανέκαθεν ήμουν παιδί της εικόνας! Το πόσο μπορεί να με γεμίσει μια ταινία, δε περιγράφεται. Το σημαντικό με το φεστιβάλ, δεν είναι το χορταστικό του "μενού" και σίγουρα ο χαρακτηρισμός "γιορτή του κινηματογράφου" είναι το λιγότερο pathetic. Αυτό που με συναρπάζει είναι το πόσο εύκολα μπορείς να ταξιδέψεις από το ένα μέρος του κόσμου σε ένα άλλο. Από την Χιλή στην Υεμένη κ από την Κορέα στην Αλβανία. Είναι σκέτη μαγεία..
Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά στη Θεσσαλονίκη και ένα από αυτά είναι και το φεστιβάλ κινηματογράφου. Υπάρχουν πολλοί που εκμεταλλέυονται και αυτόν το θεσμό για να κερδίσουν. Αντί για ένα διεθνές φεστιβάλ με στόχο την ανάδειξη κ την ανεύρεση πόρων για το ελληνικό σινεμά, ο χαρακτήρας του μέσα στα χρόνια τείνει προς μια φτηνή πανύγηρη.
Παρόλα αυτά το φεστιβάλ υπάρχει! Και φέτος κλείνει τα 50! Σηκωθείτε λοιπόν από καναπέδες, καρέκλες, κρεβάτια και ξεχυθείτε στις αίθουσες! Οι επιλογές είναι πολλές και αξίζουν όλες την προσοχή σας!
καλή προβολή σε όλους μας
υ.γ. Γκέλη, το φεστιβάλ δε θα είναι το ίδιο χωρίς εσένα! άντε, έλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: