23.3.10

Τηλεαπορίες

Από τις λίγες ελληνικές εκπομπές που παρακολουθώ, επί σειρά ετών, είναι το CINE CLUB που προβάλλει το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Ένα συμπαθέστατο ζευγάρι, παρουσιάζει όλες τις νέες ταινίες της εβδομάδας με trailers, πληροφορίες και παραλειπόμενα, με σκηνές πίσω από τις κάμερες, συνεντεύξεις με διάσημους σταρ του Χόλιγουντ, gossip και αφιερώματα. Είναι μια πολύ συνεπής προσπάθεια της τοπικής τηλεόρασης και μου 'χει γίνει πια συνήθεια.
Μέχρι εδώ, έχει καλώς.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η εκπομπή ταξιδεύει στο Χόλυγουντ. Για 6η χρονιά παρακολούθησα το σχετικό αφιέρωμα της τελετής απονομής των Όσκαρ. Έλα όμως που το ρεπορτάζ από το κόκκινο χαλί δεν είχε καμία σχέση με τις προσδοκίες μου. Σαν τους φτωχούς συγγενείς, οι παρουσιαστές μιλούσαν μεταξύ τους και σχολίαζαν μόνοι τους την προετοιμασία της μεγάλης βραδιάς.  Οι εικόνες που συνεχώς μετέδιδαν, ήταν μεν από το κόκκινο χαλί αλλά κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας των Όσκαρ. Έπαιρναν συνέντευξη σε "άπταιστα" βλαχοαγγλικά στο κόκκινο χαλί, όμως όχι από σελέμπριτι αλλά από δημοσιογράφους άλλων χωρών!!!  Στη συνέχεια μας αποχαιρέτησαν για να μπούν στην αίθουσα και να πάρουν τις θέσεις τους, για να παρακολουθήσουν την τελετή. Αυτή ήταν και η μόνη στενή επαφή, με τον κόσμο των Όσκαρ. 
Στο τέλος μας χάρισαν τα αποκλειστικά πλάνα από το πάρτυ του Vanity Fair.
Ναι! Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε εκεί, στο πιο πολυσυζητημένο πάρτυ της βραδιάς. Και πάλι, όχι μέσα! Αλλά στο απένα(λ)ντι πεζοδρόμιο!!! Μας μετέφεραν το κλίμα του πάρτυ, αποκλειστικά από τις λιμουζίνες που κατέφθαναν.
Πως να γεμίσεις όμως μία τηλεοπτικού χρόνου? Με τρία πλάνα στο κόκκινο χαλί και δύο στο πεζοδρόμιο??
Ευτυχώς βρέθηκε λύση, με το εκτενές αφιέρωμα στον Τόνυ! Έλληνας ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Λ.Α. μίλησε αποκλειστικά για την ταβέρνα του και το διάσημο κόσμο που ταΐζει.
Μπλα μπλα μπλα.
Είχαμε και κάποια πλάνα, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα. Την παραμονή των Όσκαρ στην ταβέρνα βρέθηκε ο Κάμερον και 60 στενοί του συνεργάτες, για ένα προ-οσκαρικό πάρτυ. Οι παρουσιαστές της εκπομπής ήταν τρισευτυχισμένοι!! Έλεγαν και ξανάλεγαν για τον Κάμερον και το πάρτυ του! Το πιο χαριτωμένο της υπόθεσης είναι πως ο Τόνυ(ς) στη συνέντευξή του, είπε με αθωότητα που σκοτώνει, πως ο Κάμερον τη βραδιά πριν τα Όσκαρ του 1998, είχε κάνει πάλι πάρτυ στο μαγαζί του και το  θεώρησε γούρι να το επαναλάβει. Χμμ, μάλλον τώρα θα άλλαξε γνώμη.
Κάπως έτσι, τελείωσε το φετινό αφιέρωμα των Όσκαρ..
Οκ, δε λέω, μεγάλη τιμή για δύο δημοσιογράφους, ενός τόσο μικρού καναλιού, να βρίσκονται στα Όσκαρ, όμως πραγματικά αυτοί τώρα θεωρούν ότι έκαναν ρεπορτάζ?
Είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι μόνοι τους πλήρωσαν τα έξοδά τους και προφανώς αυτό το κάνουν όλα τα χρόνια που βρίσκονται εκεί.
Κι αυτό είναι το εκνευριστικότερο!
Τόσα χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, σπόνσορες χρηματοδοτούν τα χειρότερα θεάματα. Ένας δε μπορεί να βρεθεί, να δώσει λεφτά σε μια εκπομπή με παρουσία 16 χρόνων στην τηλεόραση? Καθόμαστε και βλέπουμε ζωντανές συνδέσεις, με κάθε γελοία ύπαρξη, σε κάθε γελοία περίσταση! Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μια ζωντανή σύνδεση από το κόκκινο χαλί?? Συγχύστηκα τώρα..

4 σχόλια:

Poetryaslife είπε...

Καταρχήν μη μου συγχύζεσαι!
Θα σου κάνουμε εμείς ρεπορτάζ από το κόκκινο χαλί του ξενοδοχείου μας στην Κωνσταντινούπολη...Θα πάρουμε συνέντευξη απ'όλους τους σελέμπριτιζ τις Πόλης ακόμα και από λύκους...γκρίζους...

badhairday είπε...

Το ξερα πως οι φίλοι είναι για τις δύσκολες στιγμές.. Αναμένω λοιπόν πλούσιο φωτογραφικό υλικό!
Καλά να περάσετε

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα τους ξεσκίζεις και μετά τους χαιδεύεις. Ότι να' ναι είσαι. Καλούτσικη η εκπομπή τους, τους βλέπω καμιά φορά.

Ντρούλης

Ανώνυμος είπε...

Τι τα θες; Του χρόνου πήγαινε μόνη σου, κάνε το ρεπορτάζ σου και παρουσίασέ το στο blog σου.