29.6.10

Επόμενη στάση: Σπευσίπου 37




Μετά το Ναύπλιο, σειρά είχε η Αθήνα και το σπίτι της φίλης μου Β. Λίγες μέρες πριν να μετακομίσει και η βοήθεια μου αποδείχτηκε χρήσιμη! Τρίτη φορά που περνάμε τέτοια κατάσταση με την Β. και ομολογώ πως το χάρηκα πολύ. Αναστάτωση, κούτες, βαλίτσες, καθαριότητα! Αλλά και γέλιο, βίντεο-ντοκουμέντα, καφέδες, ποτά. Η Αθήνα έξω έτρεχε κι εμείς στον έκτο όροφο μιας παλιάς οικοδομής του Κολωνακίου, ζούσαμε στιγμές βγαλμένες σαν από σενάριο του Χριστόφορου! (σαν πολύ live blogging, δεν έκανα το χειμώνα;) Highlight των ημερών το Michael Jackson Tribute στο Mad TV, που μας κράτησε συντροφιά τις τελευταίες ώρες.
Ευτυχώς οι μέρες μας δεν αναλώθηκαν αποκλειστικά στη μετακόμιση! Όπως πάντα η Αθήνα έγινε αφορμή για να γίνω πιο δραστήρια! Επισκέφτηκα την έκθεση του Τσίλλερ στην Εθνική Πινακοθήκη. Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης του greekarchitects για τον Πύργο του Πειραιά. Επιχειρήσαμε να δούμε την παράσταση "Τρωάδες", όμως μια ξαφνική βροχή άλλαξε τα σχέδια μας. "Είμαι ο Ποσειδώνας.." ήταν οι πρώτες λέξεις που ακούστηκαν και απευθείας άνοιξαν οι ουρανοί! Καταλήξαμε παρέα με ένα μπουκάλι λευκό κρασί και σοβαρές συζητήσεις και καθόλου δε μας χάλασε.


Την Παρασκευή το βράδυ βγήκαμε έξω και η έξοδος θύμιζε μπαρότσαρκα Θεσσαλονίκης! Ξεκινήσαμε 3 για το Γκάζι, γίναμε 4 και μετά 7 αναζητώντας ένα rock&roll party, 8 όταν πήγαμε για τα καλύτερα cocktails στο baba au rum, αλλά μείναμε 7 στη στάση για το καθιερωμένο σνάκ, για να καταλήξουμε 10 στο τελευταίο ποτό. Αξέχαστη βραδιά!
Γενικά η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη και ξεκούραστα εξαντλητική. Μου άφησε την καλύτερη γεύση και με γέμισε έμνευση για μαγειρικές κ όχι μόνο. Έτσι, στην μικρή κουζίνα της Β και με υλικά που βρήκα στη λαική αγορά της Ξενοκράτους, έφτιαξα τα πιο λαχταριστά γεμιστά στρογγυλά κολοκυθάκια, που ίσα που πρόλαβα να αποθανατίσω προτού γίνουν καπνός.

2 σχόλια:

λού είπε...

αχ εσυ γυριζεις και αλλοι δολιοι γραφουν εργασίες!! καλα να περνάς!!

badhairday είπε...

καλό κουράγιο με τις εργασίες! είμαι σίγουρη πως σύντομα θα ετοιμάζεις μεγάλη απόδραση κι εσύ!ε;