10.7.10

απροειδοποίητη μαγειρική

Σάββατο μεσημέρι, τηλεόραση ανοιχτή στο "σταρ". Ξεπέρασα την βαρεμάρα μου και ετοίμασα γρήγορο φαγάκι. Αρακάς με μπέικον και πιπεριές. Γιαμ γιαμ!

Υλικά:
1 κιλό αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
3 φέτες μπέικον
4 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
4 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον αρακά. (Εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο και άφησα να μαλακώσει σε δυνατή φωτιά.) Προσθέτουμε το μπέικον, αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με το ξύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: