12.3.12

Ένας περίπατος στη Νέα Υόρκη

Ολοι λένε ότι για να δεις την Νέα Υόρκη θέλεις πολλές μέρες.. Ψέμα!
Όσες μέρες και να βρεθείς σ' αυτήν την πόλη πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχεις δει. 
Αυτό το πρωτοένιωσα στο Παρίσι και μάλιστα όταν μου ζητούν τουριστικές συμβουλές τους πάντα προετοιμάζω πως παντού θα δουν όμορφα πράγματα!
Αλλά σήμερα δε θα μιλήσω για το Παρίσι. Μίλησε αρκετά η Αθηνούλα που ξαναπήγε πρόσφατα και το μοιράστηκε με λόγια και εικόνες εδώ.

Φτάνεις στο ξενοδοχείο απόγευμα, παίρνεις λίγο χρόνο για να φρεσκαριστείς και βγαίνεις για μια βραδινή βόλτα. Το ξενοδοχείο είναι βασικό να είναι στο κέντρο ώστε να μπορείς να πας με τα πόδια σε σημαντικούς προορισμούς και να απολαύσεις και την πόλη by night.





Βγαίνεις από το ξενοδοχείο και καθώς περπατάς ίσως να σου πάρει μόνο 10 δευτερόλεπτα να προσανατολιστείς. Με αριθμούς αντί για ονόματα δρόμων, νομίζω ότι το Μανχάταν είναι το πιο εύκολο μέρος στο κόσμο για να βρίσκεις πάντα τον δρόμο σου. 
Κατευθύνεσαι στο Empire State Building. Καλό (εως απαραίτητο)  είναι να έχεις εκτυπώσει τα εισητήρια από πριν για κάθε μνημείο ή μουσείο που θέλεις να επισκεφτείς. Μιλάμε για πολύ μεγάλες ουρές κατα τις ώρες αιχμής. Την ώρα που φτάσαμε εμείς δεν έιχε κόσμο αλλά αυτό μάλλον οφειλόταν στον απαίσιο καιρό που είχε ως αποτέλεσμα την μηδενική ορατότητα. 




Συνεχίζεις την νυχτερινή βόλτα για όση ώρα το επιτρέπει ο καιρός και ανάλογα το πόσο αδιαβροχο είναι το πανοφώρι σου..

(συνεχίζεται..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: